UNWE
BG EN
Архив
ВНИМАНИЕ: Информацията в този архив не е актуална! Кликнете тук, за да преминете към актуалния сайт на УНСС.
Начало » Събития и снимки

УНСС - Събития и снимки


<- Назад към галериите

28.02.2011 г. Писмени защити
СТУДЕНТИ ОТ ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ С ПЪРВА НАГРАДА В
НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВО

В периода 17-20 февруари за първи път в България се проведе национален кръг на световното състезание по решаване на казуси Jessup International Moot Court Competition. За победа се бореха отбори от четири юридически факултета в страната - от Югозападния университет, СУ "Св. Климент Охридски", Американския университет и от УНСС.

Устните прения се проведоха в зали на Върховния касационен съд в София на два етапа - предварителни кръгове и финал. Демонстрирайки задълбочени знания по международно право по конкретния предварително представен казус, както и блестящи презентационни и ораторски качества, отборът, представящ УНСС - Йоана Йоткова, Иван Димитров и Костадин Обретенов (всички от V курс), се класира за последния етап на устните състезания. След оспорвана среща с отбора на СУ, студентите на УНСС заеха второто място.

Безапелационна беше победата на младите възпитаници на УНСС в писмената фаза на състезанието - отборът взе наградата за най-добри писмени защити на казуса със значителна разлика от оценките на писмените защити на останалите участници.

Отборът получи и искрените поздравления за работата и представянето си от всички съдии, сред които именити практици в областта на международното право в България, както и международни експерти.

Заслуга за постигнатия успех имат и двете треньорки на нашите студенти - Дияна Златева (бивш възпитаник на ЮФ на УНСС) и Станка Черкезова.

Очакваме с нетърпение следващите прояви на нашите студенти в тези правни формати.


.:| За мнения и препоръки пишете на e-mail:
© 2012 УНСС - София |:.