UNWE
BG EN
Архив
ВНИМАНИЕ: Информацията в този архив не е актуална! Кликнете тук, за да преминете към актуалния сайт на УНСС.
Начало » Събития и снимки

УНСС - Събития и снимки


<- Назад към галериите

19.05.2008 г. Богато наследство
НАД 1100 ТОМА ДАРИ НА БИБЛИОТЕКАТА СЪПРУГАТА НА
ПРОФ. КОСТА ПЕРГЕЛОВ

Над 1100 тома от личната библиотека на проф. Коста Пергелов (1921-2007 г.) са вече част от книжния фонд на университетската библиотека. Те са дарение, направено от съпругата на известния български икономист.

Подобно събитие винаги е от голямо значение за един университет, особено когато става въпрос за такава знакова фигура като проф. Коста Пергелов, посочи при откриването на специалната секция проф. Пламен Мишев, зам.-ректор на УНСС. Съхраняването на традициите е една от основните функции на университета и дарението има както голяма емоционална стойност за нас, колегите на проф. Пергелов, така и възпитателна за студентите, подчерта той.

Доц. Д-р Стоян Стоянов, ръководител на катедра "Счетоводство и анализ", и проф. д-р на ик.н. Иван Душанов, председател на Съюза на счетоводителите в България, благодариха на дарителката, като изтъкнаха, че творчеството на колегата и учителя проф. Пергелов е непреходно.

Цветя и благодарности за направеното дарение получи съпругата на известния учен, който има голям принос в българската счетоводна наука и практика.


.:| За мнения и препоръки пишете на e-mail:
© 2012 УНСС - София |:.